Obesitas is geen noodlot!

chirurgie obésité bruxelles
02/03/2023
  • Nieuws

Obesitas is sinds 1997 wereldwijd erkend als een chronische ziekte en is één van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld. De Obesitas en overgewichtskliniek biedt op 14 en 15 maart gratis raadplegingen aan voor personen met overgewicht die individuele informatie willen.

Zwaarlijvigheid is een bron van fysiek en psychisch lijden, maar het is noch een keuze, noch onvermijdelijk.

Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) wordt zwaarlijvigheid of obesitas gekenmerkt door een abnormale of overmatige ophoping van lichaamsvet die de gezondheid schade kan toebrengen. Het is dus wel degelijk een ziekte en veel meer dan een esthetisch probleem. Door het berekenen van de BMI (body mass index) kan worden vastgesteld of iemand een gewichtsprobleem heeft. Een BMI van 25 wordt gedefinieerd als overgewicht, een BMI van 30 als obesitas en een BMI van 40 als morbide obesitas.

Bereken hier uw BMI om te weten te komen in welke categorie u zich bevindt.

Ontdekking van obesitas in het kader van een andere aandoening

Het is niet altijd gemakkelijk om van uw arts of een andere gezondheidswerker te horen te krijgen dat u moet vermageren. Veel ziekten zijn evenwel nauw verbonden met overgewicht en obesitas. Obesitas kan inderdaad aanleiding geven tot andere ziekten en gezondheidsproblemen. Daarom is het niet uitzonderlijk dat een arts die een patiënt ziet met diabetes, hypertensie, slaapapneu, onvruchtbaarheid, reflux, enz. eerst moet uitleggen dat hij of zij overgewicht heeft.

Obesitaskliniek in Brussel - Ondersteuning bij gewichtsverlies

In de Obesitas en overgewichtskliniek, gevestigd in de polikliniek van de Kliniek Sint-Jan in hartje Brussel, ontfermen wij ons over iedereen met overgewicht en obesitas. Dankzij een multidisciplinair team (chirurgen, artsen, endocrinologen, voedingsdeskundigen, psychologen) verzorgen wij patiënten van A tot Z en begeleiden wij hen op alle niveaus tijdens hun afslanktraject.

Gewicht verliezen is mogelijk en goed voor de gezondheid!

traitement obesiteEen individuele aanpak is van essentieel belang, want afhankelijk van de persoon zal de weg om dit te bereiken anders zijn. Sommige mensen zullen voedingsadvies nodig hebben, anderen medicatie of een van de 6 chirurgische technieken die wij aanbieden, of een combinatie van de 3 mogelijkheden afhankelijk van het stadium van de ziekte. Elke patiënt is anders en daarom wordt een behandeling op maat voorgesteld, afgestemd op het individu.

Lees hier meer over de Obesitas en overgewichtskliniek.

6 chirurgische technieken in geval van morbide obesitas

Onze chirurgen blijven zich voortdurend bijscholen in de modernste technieken op het gebied van de spijsverteringschirurgie voor de behandeling van obesitas. Op die manier kunnen ze elke patiënt de beste operatie aanbieden.

Ontdek hier de 6 technieken van digestieve heelkunde die in de Obesitas en overgewichtskliniek worden aangeboden.

Gratis raadplegingen op 14 en 15 maart 2023

Dokter Maxime Mairiaux, digestief chirurg en coördinator van de Obesitas en overgewichtskliniek, biedt uitzonderlijk gedurende 2 halve dagen gratis consultaties aan om u een antwoord te geven op al uw vragen over zwaarlijvigheid en uw persoonlijke situatie.

Om het team te ontmoeten en meer te weten te komen over de Obesitas en overgewichtskliniek, kan u een afspraak maken op het nummer 02/221.92.21.