SJ2024, ons transformatie programma

Ons ambitieus investeringsprogramma kreeg de naam SJ2024. Met dit programma willen we van de kliniek tegen 2024 opnieuw een referentieziekenhuis maken in het hart van Brussel, met een uitstekende een patiëntervaring, gespecialiseerde klinieken en moderne kwaliteitszorg als belangrijkste troeven.

De renovatie van de infrastructuur van de kliniek is een integrerend onderdeel van het SJ2024-programma. In de komende drie jaar zullen onze gebouwen belangrijke veranderingen ondergaan om de activiteiten te ondersteunen en de patiëntervaring verder te verbeteren. De werkzaamheden vinden plaats op de drie sites van Kliniek Sint-Jan: in de Kruidtuin, waar de hoofdcampus gevestigd is, in de Middaglijn en op de Leopold I-site in Jette.

Een moderne polikliniek op site Kruidtuin

In 2021 zal de meest zichtbare vernieuwing ongetwijfeld de bouw van een gloednieuwe polikliniek zijn op onze site Kruidtuin. Vanaf het voorjaar van 2022 zullen daar dagelijks meer dan 2.000 raadplegingen plaatsvinden. Het is de bedoeling de kliniek zo toegankelijk mogelijk te maken voor de Brusselaars, maar ook voor de pendelaars en bezoekers die dagelijks onze hoofdstad bezoeken. Er wordt een nieuwe ingang gebouwd in de Asstraat voor een directe toegang tot de polikliniek. Er komt ook een mobiliteitszone met bijvoorbeeld een Kiss & Ride. In het gebouw zal een nieuw restaurant worden ingericht voor patiënten, bezoekers en personeel van de kliniek.  

Uitbreiding en vernieuwing van de zorgafdelingen

Op de drie sites van onze kliniek zullen verschillende zorgeenheden worden vernieuwd en zal het aantal afdelingen worden uitgebreid. De werking van de radiologie zal worden geoptimaliseerd, in de site Kruidtuin zal een nieuwe afdeling geriatrie worden opgericht en in de andere sites zijn talrijke renovaties gepland. Op de site Kruidtuin zullen kraam-, baby- en kinderzorg op één verdieping worden samengebracht met de bouw van een nieuwe verlosafdeling, de renovatie van de neonatale afdeling en de uitbreiding van de materniteit.