Neonatologie

Naissance

Het team van de neonatologie St-Jan Brussel heet u van harte welkom op de website.

‘Bevallen is iets uniek, een wonder, een beetje een avontuur en toch zo bijzonder… iedere dag, ieder uur!

Een gemotiveerd team met een hart voor zorg staat voor u klaar om u te informeren, te begeleiden en te ondersteunen tijdens uw verblijf.

Bij ons kunt u rekenen op een professionele, kwaliteitsvolle en multidisciplinaire aanpak (vroedvrouwen, kinderverzorgsters, verpleegkundigen, gynaecologen, kinderartsen, kinesisten, K&G/ONE, sociaal assistent, psycholoog, enz.)

Aangezien ons ziekenhuis gelegen is in hartje Brussel zijn wij het gewoon om patiënten van over de hele wereld te ontvangen en proberen wij zo veel mogelijk in te spelen op de behoeften van moeder en kind.

Al jaren streeft de dienst materniteit een goed beleid na waarbij elke baby, vanaf de geboorte, de beste kansen krijgt voor het welslagen van de borstvoeding. In 2008 kreeg de Kliniek St-Jan het kwaliteitslabel ‘Babyvriendelijk Ziekenhuis BFHI’ overhandigd. Toch laten wij iedere mama de vrije keuze om te beslissen welke voeding zij wenst te geven!

Wij hanteren ook het beleid ‘Mother Friendly begeleiding’’, waarbij de toekomstige mama zelf beslissingen neemt betreffende bij vb. een geboorteplan, de pijnbestrijding tijdens de arbeid, enz.

Ook de zwangeren bij wie zich zwangerschapscomplicaties voordoen en voor wie een opname noodzakelijk blijkt, kunnen terecht op onze afdeling en worden met de beste zorg omringd.

Als uw baby medische zorgen nodig heeft, kan hij terecht op de dienst neonatologie. Ook daar worden jullie warm onthaald  door een professioneel team. De ouders worden direct betrokken bij de zorg en zijn 24u op 24 welkom bij hun kindje. Streven naar geborgenheid en momenten van intimiteit met uw kindje is voor ons heel belangrijk. Op onze dienst krijgt elke baby de beste kansen voor het welslagen van de borstvoeding als de mama het wenst.

 

Route

240

Niveau

4
565