Sensibiliseringscampagne “Handhygiëne”,

04/02/2019 tot 03/03/2019
  • Evenement

De Kliniek Sint-Jan neemt deel aan de nieuwe nationale sensibiliseringscampagne “Handhygiëne”, die dit jaar doorgaat van 4 februari tot 3 maart 2019. Deze campagne richt zich zowel tot patiënten en bezoekers als tot personeelsleden en is bedoeld om de handhygiëne in de zorginstellingen te bevorderen. Want een goede handhygiëne leidt tot een verminderd aantal ziekenhuisinfecties en kan dus levens redden!  

In onze kliniek wordt de campagne « Handhygiëne » uitgewerkt in verschillende communicatieve acties:

  • Op onze infobeeldschermen wordt een video-opname getoond die opgenomen werd met de medewerking van een aantal werknemers in ons ziekenhuis. Deze opname legt op ludieke wijze uit welke stappen moeten worden doorlopen om een efficiënte handhygiëne te waarborgen. Klik op de foto aan de rechterkant om de video te bekijken. 

 

 

 

  • Er worden bewustmakingsaffiches uitgehangen in verscheidene diensten en plaatsen in het ziekenhuis en tevens getoond op onze infobeeldschermen.
  • Er worden eveneens sensibiliseringsberichten verspreid op onze website en onze sociale netwerken.
  • In de onthaalzone van site Kruidtuin zal 20 februari  van 12u tot 14u een infostand worden opgezet. Het volledige team ziekenhuishygiëne zal op dat ogenblik aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden en u te helpen om de ontsmettingstechniek van de handen correct uit te voeren. Op de stand zullen ook brochures en stalen van hydroalcoholische oplossingen voor handontsmetting beschikbaar zijn.

Handhygiëne : nuttige info

Als u meer wil weten over handhygiëne, raden we aan om de volgende informatie door te nemen: