Samen tegen kanker

22/10/2021
  • Nieuws

Oktober is elk jaar de maand waarin wereldwijd een sensibiliseringscampagne wordt gevoerd rond borstkanker. In ons land houdt Kom op tegen Kanker op 21 oktober in Vlaanderen en Brussel een Dag tegen Kanker voor patiënten en hun naasten. Ook Kliniek Sint-Jan steunt deze acties.

In het roze tegen borstkanker
Sensibiliseren om borstkanker te voorkomen is belangrijk voor ons. Bovendien willen we onze patiënten tijdens deze actiemaand een hart onder de riem steken.  Het team van de Borstkliniek organiseerde daarom een wandeling met patiënten in de Kruidtuin om samen buiten de muren van het ziekenhuis energie op te doen en elkaar te steunen. De kliniek sponsorde hiermee Think Pink. Op 19 oktober - werelddag tegen borstkanker - kreeg iedereen die in de kliniek werkt, op consultatie kwam of werd behandeld, een roze masker. We toonden hiermee niet alleen onze solidariteit met alle patiënten, maar sensibiliseerden ook voor PDF-pictogramtijdige screening en preventie.

Kom op tegen Kanker
De Dag tegen Kanker vond op 21 oktober traditiegetrouw plaats in Vlaanderen en Brussel. Met de actie wil Kom op tegen Kanker steun bieden aan alle patiënten en hun naasten, en hen tonen dat ze niet alleen staan in hun strijd. Samen met Kom op tegen Kanker, deelde ons team gele lintjes uit, het symbool voor solidariteit met kankerpatiënten, en gaven onze collega’s meer uitleg PDF-pictogramover preventie.