Roze oktober in Kliniek Sint-Jan

Octobre rose Pink Ribbon Pink October Clinique Saint-Jean Bruxelles
06/10/2023
  • Evenement

De roze maand oktober is een heel belangrijke periode voor Kliniek Sint-Jan. Ook dit jaar is deze maand weer de gelegenheid om deel te nemen aan grootschalige bewustmakingscampagnes die over de hele wereld georganiseerd worden. Ze benadrukken het belang van screening in de strijd tegen borstkanker.

Het team van de borstkliniek voorziet een groot aantal activiteiten om haar bijzondere patiënten in de schijnwerpers te plaatsen:

  • 6 oktober om 13.00 uur: opening van de tentoonstelling met kunstwerken en een bloemenfresco gemaakt tijdens de workshops kunsttherapie onder leiding van Valérie Cruysmans.
  • 6 oktober van 13.30 tot 15.00 uur: roze wandeling naar de Kruidtuin, oplaten van ballonnen en koffie-/theemoment voor patiënten, zorgverleners en sympathisanten.
  • Elke donderdagnamiddag van de maand oktober staan onze zorgverleners ter beschikking van het publiek in het City2 Shoppingcenter om vragen te beantwoorden over screening, alarmsignalen enz.

Het vervolg van het programma spitst zich toe op specialisten uit de sector: 

  • 12 oktober: referentieverpleegkundige Caroline Goossens en psycholoog Eléonore de Bergeyck zijn uitgenodigd op de International Patient Experience Conference in Marseille om hun hormooncafé voor te stellen. Dat nieuwe concept lanceerden ze om patiënten met hormoontherapie in contact te brengen zodat ze hun ervaringen kunnen delen. Proficiat aan allebei!
  • 16 januari 2024: symposium van de Borstkliniek met als thema: ‘Te jong voor borstkanker? De rol van de behandelende arts’. Inschrijven via sj-symposium@klstjan.be.

 

BORSTKLINIEK