Radiologie: nieuwe ultramoderne MRI op de site Kruidtuin

rendez-vous IRM Bruxelles
21/11/2023
  • Nieuws

Nog deze maand november wordt een nieuwe MRI-scanner van de laatste generatie (magnetic resonance imaging, beeldvorming met magnetische resonantie) in gebruik genomen op de dienst radiologie van Kliniek Sint-Jan op de site Kruidtuin.
Na enkele verbouwingswerken op de eerste verdieping van de site Kruidtuin kan de dienst radiologie weer patiënten ontvangen die een MRI-scan nodig hebben. Het nieuwe toestel is ultramodern en maakt gebruik van een algoritme dat de onderzoekstijd inkort. Het levert de artsen ook beelden van hoge kwaliteit.

radiologie BruxellesEen toegewijd team tot uw dienst

Dankzij zijn configuratie kan het nieuwe toestel gebruikt worden om kinderen en personen met een beperkte mobiliteit (PBM) te onderzoeken.
Een vast toegewijd team zorgt voor de patiënten. Het zijn dus altijd dezelfde personen die op deze dienst werken om de meest kwaliteitsvolle service te bieden.
Het team bestaat immers uit technologen en verpleegkundigen die opgeleid zijn in de medische beeldvorming en uit gespecialiseerde radiologen.

Meer comfort en minder angstgevoelens

rendez-vous IRM Bruxellesprendre rendez-vous radiologie BruxellesOm het comfort van de patiënten, de teams en de personen op nabijgelegen verdiepingen te verbeteren, is de ruimte waarin de nieuwe MRI zich bevindt volledig geluiddicht gemaakt. Zo vermindert de gebruikelijke geluidsoverlast aanzienlijk.

Dankzij het nieuwe algoritme neemt het onderzoek minder tijd in beslag. De patiënt brengt dus minder tijd door in het toestel.

We hebben ook gezorgd voor gekleurde ledverlichting en voor natuurafbeeldingen op het plafond om angstgevoelens tijdens het onderzoek te verminderen.

De buis waar de patiënt tijdens het onderzoek in gaat, is ook breder. Dat biedt eveneens meer comfort.

Waar bevindt de radiologie zich?

Eenmaal op de site Kruidtuin van Kliniek Sint-Jan volgt u route 113 naar de 1ste verdieping.

Wanneer kan ik een MRI-scan laten maken?

De onderzoeken vinden enkel op afspraak plaats van maandag tot vrijdag van 7.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Hoe maak ik een afspraak?

Telefoneer het Contact Center op 02/221.92.21 van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur om een afspraak te maken.