Nieuwe raadplegingen dieet en voedingsadvies voor kinderen en jongeren vanaf 3 juli

02/07/2020
  • Nieuws

Onze diëtiste Nacira Abdeslami begeleidt kinderen tussen 0 en 16 jaar naar een gezonder eetpatroon tijdens raadplegingen. .
Deze dienst richt zich tot baby’s, kinderen en jongeren met een zekere voedingsproblematiek en nood aan begeleiding (onevenwichtig eten, voedselintoleranties en allergieën, diabetes, overgewicht, obesitas, een moeilijke start met vaste voeding bij baby’s, …)

De bedoeling is om kinderen een multidisciplinaire omkadering te bieden. Deze dienst komt dus tot stand dankzij een samenwerking tussen diëtisten, pediaters, psychologen en kinesitherapeuten. Er zullen ook workshops rond voeding worden georganiseerd, in kleine groepjes voor de kinderen die dit willen.
 
De raadplegingen vinden telkens plaats op vrijdagnamiddag van 14u tot 16u, en dit op de dienst pediatrie (polikliniek op niveau -2, Route 985), site Kruidtuin.  
Afspraken kunnen gemaakt worden via het Call center (02/221.92.21) en via het secretariaat Pediatrie: 02/221.99.73

Sinds april worden raadplegingen in geval van overgewicht bij kinderen onder bepaalde voorwaarden terugbetaald door de mutualiteiten. De terugbetaling geldt voor 10 raadplegingen op 2 jaar tijd.