Kliniek Sint-Jan opent Women’s Health Clinic

31/01/2022
  • Nieuws

Persbericht - Brussel, 31 januari 2022 – Om het vrouwen makkelijker te maken hun gezondheid nauwgezet op te volgen en hen een vlotte toegang tot zorg te garanderen, start Kliniek Sint-Jan met een nieuw initiatief. Via de Women’s Health Clinic kunnen vrouwen consultaties, zoals een bezoek aan de gynaecoloog, dermatoloog of tandarts, aansluitend laten inplannen in de kliniek. Op die manier hoeven ze maar één keer tijd uit te trekken voor afspraken en onderzoeken, die bovendien voor hen worden geregeld op basis van een korte health check en vragenlijst. Voor deze nieuwe dienstverlening worden geen extra kosten in rekening gebracht.

De Women’s Health Clinic is een initiatief van de dienst gynaecologie van Kliniek Sint-Jan en komt tegemoet aan een duidelijke behoefte bij de patiënten. De gynaecologen stelden namelijk vast dat niet elke patiënte de tijd neemt om controles en onderzoeken in te plannen, en hun gezondheid op te volgen. Zeker niet als dat betekent dat ze daar verschillende malen tijd voor moeten vrijmaken. Dat kan gevolgen hebben voor hun gezondheid omdat bepaalde aandoeningen zo bijvoorbeeld te lang onder de radar blijven.

“Door alle afspraken op één dag en één locatie te centraliseren, willen we vrouwen helpen hun gezondheid zo goed mogelijk op te volgen”, vertelt dokter Jean-Paul Van Gossum, diensthoofd gynaecologie bij Kliniek Sint-Jan. “We willen ervoor zorgen dat patiëntes minder tijd verliezen en beter zorg dragen voor zichzelf. Bijvoorbeeld door de richtlijnen rond preventieve onderzoeken – of het nu om een mammografie of een tandonderzoek gaat – makkelijker te kunnen opvolgen. We hopen op deze manier vrouwen ook beter te kunnen bereiken en te informeren, en zo naar een preventievere gezondheidszorg toe te werken.”

De Women’s Health Clinic opent op 1 februari. Patiëntes die een afspraak willen maken komen eerst in contact met de coördinatrice, die luistert naar hun vragen of wensen en samen met hen bespreekt welke afspraken en onderzoeken nodig zijn. Daarna plant ze de consultaties bij de verschillende specialisten en wordt alle info aan de patiënt bezorgd.

Vrouwen die een beroep doen op de Womens’s Health Clinic betalen alleen hun consultaties of onderzoeken. Er zijn geen extra kosten aan het aanbod verbonden.

Meer informatie over de Women’s Health Clinic vind je hier.