De pediatrie verhuist naar de 10e verdieping van de polikliniek

pédiatrie sans rendez-vous Bruxelles
10/03/2023
  • Nieuws

Urgences pédiatrie BruxellesSinds maandag 20 maart 2023 is de dienst pediatrie van de kliniek gevestigd op de prachtige 10e verdieping van de gloednieuwe polikliniek. Na een lange periode van werkzaamheden onthalen de artsen en het voltallige personeel van de pediatrie de patiëntjes en hun ouders nu in grotere en modernere ruimtes. In deze nieuwe ruimte voor kindergeneeskunde zijn er 3 aparte wachtkamers aanwezig: 2 wachtkamers voor zieke kinderen en een derde voor niet-zieke kinderen met als doel besmettingen zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien zullen de moeders die borstvoeding geven zich kunnen afzonderen in een rustig borstvoedingslokaal. Het Atrium restaurant op de 7e verdieping is beschikbaar voor een hapje of een drankje. Alle informatie over de polikliniek en het Atrium restaurant vindt u hier.

Hoe kan ik de pediatrie bereiken?

Bij uw volgende bezoek aan de dienst pediatrie neemt u route 710 en gaat u naar de 10e verdieping, en niet meer naar verdieping -2 zoals voorheen. Ook via de nieuwe ingang aan de Asstraat (9-11) hebt u gemakkelijk toegang tot de pediatrie. Neem de liften en ga rechtstreeks naar de 10e verdieping. Het blijft bovendien ook mogelijk om er te geraken via de hoofdingang van de kliniek, gelegen aan de Kruidtuinlaan 32.

Pediatrische consultaties met en zonder afspraak in Brussel

De dienst pediatrie van Kliniek Sint-Jan biedt uitgebreide consultatiemogelijkheden met en zonder afspraak. Aangekomen op de pediatrische dienst op de 10e verdieping van de kliniek kan u meteen inschrijven.

Consultaties met en zonder afspraak

  • Van maandag tot en met vrijdag
    8.30 tot 11.30 uur en 14.00 tot 17.30 uur
  • Zaterdag voormiddag
    9.00 tot 11.00 voor dringende gevallen

Uw kind is ziek? Raadpleeg onze pediatrische infobladen voor de juiste reacties!

Weet u altijd wat u moet doen en hoe u moet reageren als uw kind ziek wordt?
Wij hebben pediatrische infobladen opgesteld om u te informeren over enkele veel voorkomende ziekten bij kinderen. Neem ze even door als u bij uw kind een van de volgende ziekten vermoedt:

  • constipatie : Er zijn veel oorzaken voor constipatie en ze houden vaak verband met een vicieuze cirkel van slechte gewoonten: hydratatie, voeding, lichaamsbeweging en toiletgebruik. In het pediatrisch infoblad leest u wat u kan doen als uw kind last heeft van constipatie.
  • koorts : Koorts is een bestrijdingsmechanisme tegen infectie en hoeft niet altijd te worden behandeld, zeker niet als uw kind de koorts goed verdraagt. Wanneer en hoe koorts behandelen, welke geneesmiddelen geven aan een kind? Raadpleeg enkele raadgevingen in het pediatrische infoblad over koorts.
  • gastro-enteritis : Gastro-enteritis veroorzaakt braken, diarree en soms koorts of buikkrampen. Let op voor uitdroging en lees enkele tips voor het voeden en hydrateren van uw kind in ons pediatrisch infoblad over gastro-enteritis.
  • luchtweginfectie : Verkoudheid? Bronchitis? Wat moet u thuis doen als uw kind een verstopte neus, loopneus, hoest of koorts heeft? Wanneer moet u naar de dokter gaan als uw kind moeite heeft met ademhalen of weigert te drinken?
  • hoofdletsel : Uw kind is gevallen en u vraagt zich af of het een hersenschudding heeft? U bent langsgegaan bij een arts en nu bent u terug thuis. Hoe moet u uw kind goed opvolgen? U vindt advies in het pediatrisch infoblad over hoofdtrauma’s.

Pediatrische infobladen

Pédiatrie BruxellesPediatrische spoedgevallen in Brussel

Dringend een kinderarts nodig?
Bel het nummer 02/221.91.11.

Alle informatie over de dienst pediatrie

Dienst pediatrie