Dag tegen Kanker op 18 oktober

18/10/2018
  • Evenement

De Kliniek Sint-Jan neemt op donderdag 18 oktober deel aan de Dag tegen Kanker. Deze sensibiliseringsdag wordt georganiseerd met de steun van de vereniging “Kom op tegen Kanker” en is eerst een vooral een dag waarop iedereen zijn solidariteit kan betuigen door het gele lintje op te spelden. Dit evenement heeft ook tot doel om de activiteiten en diensten beter te leren kennen die instaan voor uw begeleiding tijdens de zorgen.

Gedurende deze dag krijgen u en uw naasten de gelegenheid om verschillende workshops en informatiesessies te volgen over de volgende thema’s: 

  • Activiteiten om beter met het dagelijkse leven te leren omgaan (kunsttherapie, workshop make-up en huidverzorging, massage en welzijn).
  • Een informatiesessie over acupunctuur: Dr. Claire Boland, geneesheer-specialist in de inwendige geneeskunde zal u o.a. uitleggen hoe acupunctuur, een natuurgeneeswijze zonder geneesmiddelen, toelaat om bepaalde bijwerkingen van de verschillende oncologische behandelingen te doen afnemen.
  • Een inleidende workshop sofrologie (NIEUW!) : Mevr. Sahar Lahabi geeft een initiatiesessie over sofrologie, een techniek om lichaam en geest in evenwicht te brengen, waarin ademhalingstechnieken, positieve visualisatie en spierontspanningstechnieken aan bod komen. Sinds kort worden er consultaties sofrologie aangeboden in onze Kliniek, in het bijzonder voor het omgaan met stress en bij een oncologische begeleiding.
  • Infostanden over de diensten die onze Kliniek aanbiedt (o.a. Kinesitherapie), het verenigingsnetwerk (Toujours Belle, Inak, Bofort) en tips over dieetkunde.

U vindt hier het gedetailleerde activiteitenprogramma.

Interesse voor dit evenement? Contacteer mevr. Inge De Craen per telefoon (02/221 95 08) of per e-mail idecraen@klstjan.be en geef ons uw contactgegevens door alsook de activiteiten waaraan u wenst deel te nemen (gratis inschrijving!). U kunt eveneens het inschrijvingsformulier in bijlage afgeven aan het onthaal van onze Kliniek (Site Kruidtuin).