De Kliniek Sint-Jan lanceert haar mobiele applicatie – een première in België!

Se déplacer - Route
21/04/2015

Brussel, 21 april 2015 - De Kliniek Sint-Jan, gelegen hartje Brussel, lanceert vandaag een mobiele applicatie die de patiënt en de bezoeker toelaat gemakkelijk de gedetailleerde contactgegevens van een dienst of een arts te vinden, evenals de juiste route binnen haar gebouwen. Dit is een première in België.

Deze applicatie is het resultaat van het «Route»-project dat enkele maanden geleden werd opgestart. Dit project heeft als doel elke patiënt en bezoeker bij al hun verplaatsingen binnen de Kliniek de weg te wijzen, o.a. dankzij kleurcodes voor elke dienst en door het gebruik van een meer visuele bewegwijzering. Om het patiënteel vertrouwd te maken met dit nieuwe routesysteem werden verschillende informatiedragers geïnstalleerd. De mobiele applicatie vormt de digitale informatiedrager.

«Het hoofddoel van de mobiele applicatie is de patiënt te helpen een dienst en zijn contactgegevens, een arts, de weg naar de verschillende sites evenals de juiste route binnen de gebouwen van de Kliniek Sint-Jan te vinden. Deze applicatie dient niet ter vervanging van de website van de Kliniek», verklaart Cédric Van de Kerkhove, projectleider van de nieuwe applicatie.

Een première in België

Met deze applicatie biedt de Kliniek Sint-Jan haar patiënten en bezoekers een moderne gratis oplossing en zij is de eerste die dit in België realiseert. «Wij gaan er prat op de eerste ziekenhuisinstelling in België te zijn die een dergelijke dienst biedt. Om deze aanpak verder uit te breiden zijn wij ook bezig met een volledige aanpassing van onze website. Met een nieuwe versie, die eind dit jaar voorzien is, wensen wij dat deze al de door ons geleverde inspanningen om snel en gemakkelijk met onze patiënten en bezoekers te communiceren weerspiegelt, waarbij wij gebruik maken van de laatste technologieën en huidige trends», verklaart Dr. Benoît Hermans, Algemeen Medisch Coördinator van de Kliniek Sint-Jan.

Inhoud van de applicatie

De applicatie biedt heel specifieke functies, zoals:

  • Onthaal: voorstelling en kaarten van de verschillende sites van de Kliniek Sint-Jan (Site Kruidtuin, Site Middaglijn en Site Leopold) en de Spoeddienst.
  • Diensten: contactgegevens en routes van de diensten raadpleging en hospitalisatie en algemene diensten. Voor elke dienst wordt informatie verstrekt over de route, de kamers, het verpleegkundig team en de bezoekuren.
  • Contact: contactgegevens van het Contact Center voor elke site om een afspraak te maken.
    De inhoud is beschikbaar in drie talen: Nederlands, Frans en Engels.

Beschikbaarheid op Android en iPhone

De applicatie kan vanaf heden gratis worden gedownload op alle smartphones die beschikken over een Android of iPhone besturingssysteem.

Google Play : https://play.google.com/store/apps/developer?id=Clinique+Saint-Jean+/+Kl...
App Store : https://itunes.apple.com/be/app/clinique-saint-jean/id964119977

Zij zal eveneens beschikbaar zijn op de tabletten die bij de ingang van de polikliniek staan opgesteld voor alle personen die zich naar de raadplegingen begeven.

Over de kliniek Sint-Jan

De Kliniek Sint-Jan, die kan bogen op een ziekenhuistraditie van meer dan acht eeuwen, telt 558 bedden. Haar doestelling bestaat erin zich te positioneren als een professionele organisatie die gekend en erkend wordt als referentieziekenhuis in Brussel en in haar periferie.

Met haar hooggespecialiseerde team van 1.400 medewerkers in 3 sites (Kruidtuin, Middaglijn, Leopold I) biedt zij inderdaad een gepersonaliseerde en kwalitatief hoogwaardige zorgverlening aan om de gezondheid en het welzijn van de patiënt te herstellen en te bevorderen. Respect voor de veelheid aan culturen, filosofieën en religies staat daarbij eveneens centraal.

Bestand(en)

BijlageGrootte
PDF-pictogram persbericht_mobiele_applicatie419.66 KB