Uitdroging voorkomen door water te drinken

Hydratation : buvez de l’eau pour éviter la déshydratation
24/08/2023
  • Nieuws

Wist je dat ons lichaam voor meer dan de helft uit water bestaat? Dat water zorgt er onder andere voor dat je lichaamstemperatuur op peil blijft en voedings- en afvalstoffen getransporteerd worden. Op warme dagen geraak je sneller uitgedroogd, dus is het belangrijk om meer water te drinken.

Koud water of water op kamertemperatuur?

Je kiest best voor dranken op kamertemperatuur. Heel warme dranken zorgen er immers voor dat je lichaam opwarmt, maar heel koude dranken kunnen bijvoorbeeld voor buikpijn zorgen. Je lichaam neemt trouwens ook vocht op op andere manieren, bijvoorbeeld door groenten en fruit te eten. Denk bijvoorbeeld aan komkommer of watermeloen, die bevatten veel water. 

Uitdroging voorkomen door water te drinkenSignalen die op een watertekort wijzen

Als je lichaam te weinig vocht heeft, zal het signalen geven om je aan te sporen meer te drinken. Je huid en slijmvliezen worden droog, je lichaamstemperatuur stijgt, en je kan last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid of vermoeidheid. Tijd om te drinken dus! 

Om uitdroging op warme dagen te vermijden, is het ook goed om niet te veel in de zon te zitten tijdens de warmste uren van de dag en fysieke inspanningen uit te stellen naar een ander moment.
 

Graag meer gezondheidstips? Lees in deze blog hoe je zweten kan tegengaan.