Wellnessruimte

Wellness

De op dit platform voorgestelde zorgen en diensten laten toe de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren, beter zijn stress te beheersen en zijn latente potentieel, zijn vitale energie, zijn vechtlust en zijn genezingskansen tijdens de ziekte aan te wakkeren. Dit vergemakkelijkt ook de sociale, professionele en familiale reïntegratie na de ziekte.

Kunsttherapie

De workshops kunsttherapie bieden de mogelijkheid de creativiteit te benutten om het hoofd te bieden aan de beleving van kanker.

Of het nu collages van beelden, tekeningen, schilderwerken of boetseren met klei betreft, het gaat erom de innerlijke gesteldheid of de huidige bekommernissen over te dragen en er vorm en kleur aan te geven. Daartoe moet men niet kunnen tekenen, want er wordt geen esthetisch doel nagestreefd. Techniek is niet vereist, integendeel, wat geldt is spontaniteit.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met Valérie Cruysmans, kunsttherapeut (0496/86.99.66).

Download PDF-pictogramde flyer Kunsttherapie

Sofrologie

Voor meer informatie, raadpleeg dit pagina.

Acupuncture

Dr. Claire Boland, Geneesheerspecialist inwendige geneeskunde en acupunctuur, geeft acupunctuurbehandelingen in de Kliniek Sint-Jan. Dit gebeurt in overleg met het multidisciplinair oncologisch team en kadert binnen uw globale behandeling. De sessies hebben tot doel de nevenwerkingen te verlichten en uw algemeen welzijn te bevorderen.

Voor meer informatie, raadpleeg PDF-pictogramde flyer.

Massages en schoonheidstips

Onze onco-schoonheidsspecialiste Sandra Fernandez Cendon is drie halve dagen per week aanwezig en biedt op vraag van de patiënten massages aan, alsook andere specifieke zorgen.

Dit zijn de verschillende soorten massages die ze voorstelt: relaxerende massage, energetische massage, antiburn-outmassage, massage van rug, benen, hoofd, handen, voeten…

Haar consultatieruimte bevindt zich in de wellnessruimte (route 520), maar ze verplaatst zich eveneens naar de kamers van minder mobiele patiënten.

Jullie kunnen haar rechtstreeks contacteren op haar gsm-nummer (0493/86.16.72) om een afspraak vast te leggen. Alle sessie zijn gratis voor de patiënten.