Sofrologie

Sofrologie omvat een serie technieken en concrete hulpmiddelen om beter om te gaan met emoties, stress of pijn zodat je elke dag meer sereen, rustig en ontspannen bent.

De gebruikte technieken zijn ademhalingsoefeningen, positieve visualisatie en spierontspanning. Sahar Lahabi, onze sofrologe, leert je deze verschillende technieken aan tijdens groeps- of individuele sessies, afhankelijk van jouw behoeften of voorkeur. Sofrologie is dus voor iedereen toegankelijk en de technieken en oefeningen kunnen nadien gemakkelijk thuis worden uitgevoerd.   

OMGAAN MET STRESS EN EMOTIES
Stress, de ziekte van de eeuw? Maar wat betekent ‘ik heb stress’? Tijdens de sessie leer je de emoties en gewaarwordingen die je in stressvolle momenten ervaart, herkennen, begrijpen en beheersen.

VERLICHTEN VAN PIJN
Wanneer je pijn hebt, wat er ook de oorzaak van is, bestaat het risico dat je aan niets anders meer denkt. Als individu zijn we meer dan pijn. Sofrologietechnieken helpen om afstand te nemen van de pijn en er beter mee om te gaan.

BEGELEIDING ONCOLOGIE
Als je aan kanker lijdt, worden lichaam en geest zwaar op de proef gesteld. Sofrologie helpt je om de stress en emoties die je ervaart, beter te beheersen, om vermoeidheid te overwinnen en om de neveneffecten van de behandelingen beter te verdragen. De sofrologiesessie wordt een rustmoment dat je de kans geeft even afstand te nemen van je ziekte.

BEGELEIDING BIJ ZWANGERSCHAP
Een zwangerschap is een periode van ingrijpende veranderingen. Als je zwanger bent, helpen we je om de transformatie van je lichaam, de vragen en pijnen, en je leven als moeder sereen te omarmen.  

PRAKTISCH

  • Individuele sessie (1 uur) voor het omgaan met pijn, stress en emoties, als je nood hebt aan steun tijdens een kankerbehandeling of zwangerschap.
  • Groepssessies (1,5 uur) voor het omgaan met stress en emoties.


Cycli van 8 sessies, met een sessie per week.
Alle sessies vinden plaats in onze site Kruidtuin.

Agenda van de cycli: https://sahar-lahabi.com/seance-groupe/cycle-gestion-stress-et-emotions/

Info en inschrijvingen

Sahar Lahabi, sofrologe
Tel: 02/891.08.96
E-mail: slahabi@klstjan.be

 

Telefoonnummer secretariaat

02/891.08.96

Email secretariaat

slahabi@klstjan.be

Uurrooster secretariaat

maandag

11:00 - 12:30
12:30 - 16:00

dinsdag

8:30 - 12:30
12:30 - 15:00

woensdag

8:30 - 13:00

donderdag

8:30 - 11:30
566

Artsen en paramedici

Mevr.
Dienst sofrologie