Palliatieve en continue zorg

Palliatieve en continue zorg is gericht op de verbetering van de levenskwaliteit en het comfort van patiënten die aan een ernstige, ongeneeslijke en progressieve ziekte lijden. Naast zorg bieden we onze patiënten ook lichamelijk, psychologisch en spiritueel welzijn in alle stadia van hun ziekte.

Ons multidisciplinaire team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, kinesitherapeuten enz. geeft elke patiënt een gepersonaliseerde begeleiding. Het team zorgt voor de levenskwaliteit van de patiënt en zijn of haar omgeving en respecteert hun noden en wensen.

Ons doel is om onze patiënten in staat te stellen zo actief en zo lang mogelijk van het leven te genieten. De ondersteuning kan plaatsvinden in de eenheid palliatieve en continue zorg, of met de hulp van het mobiele team voor patiënten die zijn opgenomen in andere eenheden van onze kliniek, of in consultatie op verzoek van uw arts.

We hebben meer dan 30 jaar ervaring in dit domein en zijn pioniers in de Belgische palliatieve zorg. De dienst werd opgericht door Zuster Leontine, die vandaag nog steeds wordt beschouwd als de ‘moeder’ van de palliatieve zorg in België.

Praktische inlichtingen
 

Een aanvraag voor opname in de eenheid palliatieve en continue zorg moet worden ingediend door uw arts via e-mail of fax (met uw medisch dossier), of in noodgevallen telefonisch. Als u dat wenst, kunnen u en/of uw omgeving ons ontmoeten en de eenheid bezoeken. De financiële voorwaarden van een opname in de eenheid palliatieve zorg zijn identiek aan die van een klassieke ziekenhuisopname.

De aanvraag voor het mobiele team voor palliatieve en continue zorg moet uitgaan van de verwijzende arts van de kliniek.

Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met het team palliatieve en continue zorg.

 

Contacten

Dr. Nathalie Fierens (verantwoordelijke arts): 02/221.98.68
Dr. Valérie Mignon: 02/221.98.69
Nelson Ribeiro (hoofdverpleegkundige) : 02/221.98.77
Samira Titnaali (adjunct-hoofdverpleegkundige): 02/221.98.67
 

Route

120

Niveau

2

Telefoonnummer secretariaat

02/221.98.70

Bezoekuren

Opmerkingen

Bezoek van 12.00 u. tot 20.00 u.
g
elieve contact op te nemen met de verpleegeenheid: 02/221.98.70

565

Artsen en paramedici

Dr
Dienst palliatieve en continu zorgen
Diensthoofd palliative en continue zorg
Dr
Dienst palliatieve en continu zorgen