Psycholoog

Clinique du sein

De psycholoog biedt vanaf de diagnose tot en met 6 maanden na de behandelingen een luisterend oor aan zonder beoordeling doorheen alle verschillende stappen van de behandeling en de opvolging.

Ze is beschikbaar gedurende heel de behandeling en past zich aan uw noden. Er wordt op een respectvolle en vertrouwde manier aandacht geschonken aan  verschillende thema’s zoals zelfbeeld, seksualiteit, communicatie naar kinderen en naasten toe,...

U kan de psycholoog via het nummer 02/891.07.48 contacteren.

E-mail: edebergeyck@klstjan.be

Steungroepen

Als u op zoek bent naar meer informatie, of u wenst in contact te komen met andere patiënten, kan u uw zorgverlener of deze steungroepen aanspreken:

Kinderateliers

Dankzij de steun van de FOD Volksgezondheid en in het kader van het Nationale Kankerplan organiseert de Kliniek creatieve workshops voor de (klein)kinderen van personen met kanker.

Het doel van deze workshops bestaat erin om te informeren, te luisteren en de kinderen de mogelijkheid te bieden zich zowel op verbale als non-verbale manier uit te drukken, door middel van spel of artistieke expressie (boetseren, schilderen, collages maken, tekenen…). Het kind kan zo antwoorden vinden op de vragen die hij zich stelt over kanker, over de behandelingen, operaties, bijwerkingen van de ziekte enz. Maar het kan ook gewoon zaken kwijt die belangrijk zijn voor hem, en die niet altijd te maken hebben met de ziekte van de patiënt.

De workshops gaan door op afspraak op woensdagnamiddag van 14u tot 17u. Ze zijn gratis, maar het is wel noodzakelijk om zich in te schrijven. Een eerste intakegesprek heeft plaats met het kind en de ouder samen zodat hun behoeften kunnen worden besproken. Vervolgens neemt het kind deel aan de sessies en krijgt de ouder regelmatig feedback na afloop van de sessie.

Voor tieners (kinderen van patiënten) of voor ouders die advies wensen over hoe ze de ziekte kunnen uitleggen aan hun kinderen, zijn er ook individuele raadplegingen mogelijk.