Prostaatbehandeling met REZUM-procedure

Afspraak maken  
 
Onze dienst urologie behandelt als eerste in Brussel en Wallonië prostaatproblemen met minimaal invasieve stoomtherapie.  
 
Wat is het?   
De REZUM-techniek werd ontwikkeld door de medische experts van Boston-Scientific, en wordt al vijf jaar toegepast in onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De resultaten zijn uiterst positief, en een ruime meerderheid van de patiënten is verlost van zijn klachten.
 
De behandeling, die gebruikmaakt van waterdamp, biedt heel wat voordelen:

  • minimaal invasief
  • duurt slechts 10 à 15 minuten  
  • kan onder bepaalde omstandigheden zelfs onder plaatselijke verdoving gebeuren
  • nauwelijks bijwerkingen: de seksuele functie én de zaadlozing blijven behouden, de post-operatieve klachten zijn miniem   

 
Voor wie is het?  
Patiënten met een goedaardige prostaatvergroting komen in aanmerking voor deze procedure.  
 
Wat is het verschil met andere technieken?  
Voor prostaatbehandelingen zijn er 2 veelvoorkomende procedures: de HOLEP- en de TURP-techniek. Bij beide technieken wordt een functioneel optimaal resultaat nagestreefd: geen plas-problemen meer na de operatie. In beide gevallen verdwijnt echter de zaadlozing volledig, waardoor de seksuele beleving verandert. De REZUM-techniek is minder invasief, verlost een ruime meerderheid van de patiënten van zijn klachten en behoudt de seksuele functie.  
 
Op basis van de grootte van de prostaat wordt beslist welke techniek het meest in aanmerking komt.    
 
Hoeveel kost het?  
Het materiaal voor de procedure wordt voorlopig nog niet terugbetaald. Voor de behandeling komt de hospitalisatieverzekering in de meeste gevallen tussen in de kosten.  
 
Praktische informatie
Een afspraak maken kan hier.  
Meer informatie over de REZUM-techniek is hier te vinden.