Werken Kruidtuinlaan/Rogier – impact op de mobiliteit

01/07/2017 tot 31/08/2017
  • Evenement

Deze zomer, van 1 juli tot 31 augustus, zal Brussel Mobiliteit belangrijke werken uitvoeren op de Kruidtuinlaan ter hoogte van het Rogierplein. Deze werken zijn een vervolg op die van vorig jaar en gebeuren met als doelstelling de Rogiertunnel volledig waterdicht te maken. Om deze werf tot een goed einde te brengen, zal er geen bovengronds verkeer meer mogelijk zijn omdat de Kruidtuinlaan wordt afgesloten tussen de Emile Jacqmainlaan en de Nieuwstraat. De Rogiertunnel zelf blijft toegankelijk tijdens de volledige duur van de werken.

Deze werken zullen een impact hebben op vlak van mobiliteit en voor de toegankelijkheid van onze site Kruidtuin tijdens de zomermaanden (vooral indien u zich met de auto verplaatst). Voor de voetgangers is er bijna geen hinder: het voetpad kan worden gebruikt en de ingangen van de metro blijven vlot toegankelijk. In de mate van het mogelijk vragen wij u dus om met het openbaar vervoer naar onze Kliniek te komen.

Indien u toch met de auto wenst te komen, moet u zowel van als naar de Kliniek rekening houden met deze aspecten:

  • Indien u van de Basiliek komt, moet u de omleiding volgen om tot aan de Kliniek te geraken, ook bij uw vertrek. Deze omleiding gaat langs de Ginestestraat (Crowne Plaza – Noordstation)
  • Indien u van de Kruidtuin komt, zult u vlot tot aan de Kliniek geraken en weer kunnen vertrekken.

In beide richtingen blijft de parking Kruidtuin - Sint-Jan van Interparking toegankelijk tijdens de volledige duur van de werken. U kunt ook de parking Innovation van Q-park of parking Passage 44 van Interparking gebruiken.

Alvast bedankt voor uw begrip.