Werken in de Broekstraat: spoedgevallen toegankelijk via omleiding

20/06/2022 tot 08/07/2022
  • Evenement

Van maandag 20 juni tot en met vrijdag 8 juli worden in de Broekstraat werken uitgevoerd voor de plaatsing van een verkeerspaal, die vanaf midden augustus het lokale verkeer zal verhinderen om de straat nog in te rijden. De werf komt ergens tussen de Kruidtuinlaan en de uitgang van onze spoedafdeling.

Impact van de werken: de Broekstraat wordt afgesloten voor het verkeer tijdens de duur van de werkzaamheden, maar blijft wel toegankelijk voor onze spoeddienst, patiënten, ziekenwagens, enz. Opgelet: de toegang is enkel mogelijk via het einddeel van de Broekstraat (aan de kruising tussen de Blekerijstraat en de Ommegangstraat), tegen de richting van het gewone verkeer in. Het verlaten van onze spoeddienst verloopt in de gebruikelijke richting van het verkeer, maar voorzichtigheid is geboden omdat het verkeer tijdelijk in twee richtingen zal rijden (voor het aankomen en verlaten van onze spoeddienst). De ziekenwagens en de MUG hebben in elk geval voorrang.

Er zullen omleidingen geplaatst worden ter hoogte van de Kruidtuinlaan om de autobestuurders erop attent te maken dat ze via de Pachecolaan moeten rijden om patiënten naar onze spoedafdeling te brenge. Te voet blijft de spoeddienst in beide richtingen bereikbaar.