Wereldnierdag

09/03/2017
  • Evenement

Gezond leven: gezonde nieren!

Op donderdag  9 maart vindt de Wereldnierdag plaats. De Kliniek Sint-Jan en haar dienst nefrologie nemen elk jaar actief deel aan deze internationale dag om haar patiënteel en haar partners te sensibiliseren voor het belang van nierziekten, stille aandoeningen waarbij een laattijdige diagnose de gevolgen doet toenemen.

Aandoeningen van de nieren gaan niet altijd gepaard met symptomen. Vooral chronische nierinsufficiëntie verloopt vaak symptoomloos tot de ziekte in een ver gevorderd stadium is gekomen. Het is dan ook heel belangrijk om te weten hoe onze nieren werken. 

Mensen met overgewicht lopen een groter risico op het ontwikkelen van nierproblemen. Een gezonde levensstijl waarin gezonde voeding en voldoende beweging aan bod komen zijn dus een must!

Test gratis uw nieren!

Tijdens de wereldnierdag kunt u gratis uw nierfunctie laten testen.  De patiënten die lijden aan diabetes, hypertensie, hart- en/of vaatziekten, een familiale nierziekte, obesitas en nierstenen zijn het vaakst vatbaar voor nierproblemen.

Een informatiestand staat tot uw beschikking van 13.00 uur tot 17.00 uur in het inkomhal van onze site Kruidtuin (Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel).

Personeelsleden van onze dienst nefrologie zullen  daar de testen uitvoeren en u een antwoord bieden op al uw eventuele vragen.

Meer info ?: Tel +32(0)2 221 99 05 E-mail: nefrologie@klstjan.be