Tot 1.400 testen per dag in nieuw Brussels COVID-19 Test Center

20/09/2020
  • Nieuws

Persbericht

Kliniek Sint-Jan opent vandaag, 21 september, een nieuw COVID-19 Test Center in samenwerking met de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). De opening van het centrum is een eerste belangrijke stap in de verhoging van de COVID-19 testcapaciteit in Brussel. Er kunnen na de opstartfase tot 1.400 Brusselaars per dag terecht voor een test.
 
Het nieuwe COVID-19 Test Center is te vinden op de Pachecolaan 44 in een gebouw dat door Belfius Insurance ter beschikking is gesteld. Het huidige testcentrum van Kliniek Sint-Jan verhuist naar het Pachecogebouw.
 
In het centrum kunnen Brusselaars terecht die terugkeren uit een rode zone of die gecontacteerd zijn via Contact Tracing. Huisartsen kunnen hun patiënten die lichte symptomen vertonen, doorverwijzen naar het Test Center. Vanaf begin oktober zullen ook de patiënten van Kliniek Sint-Jan er voorafgaand aan een ziekenhuisopname worden getest.  
 
“De opening van het Test Center is belangrijk voor onze Kliniek. We willen samen met onze partners GGC en Brussels minister Alain Maron tegemoetkomen aan de grote nood aan extra testcapaciteit maar anderzijds binnen het ziekenhuis opnieuw de focus leggen op niet-COVID zorg en spoedeisende hulp”, zegt Dr. Kenneth Coenye, hoofdarts bij Kliniek Sint-Jan.  
 
Het COVID-19 Test Center is elke weekdag open van 9.40 tot 17.30 uur. Het Test Center werkt voornamelijk op afspraak. Patiënten die door hun huisarts worden doorverwezen, hoeven geen afspraak te maken.
 

__ EINDE__


Over de Kliniek Sint-Jan

Gelegen in het hart van Brussel en verankerd in het hart van de Brusselaars, is de Kliniek Sint-Jan een kliniek op mensenmaat (548 bedden) die haar patiënten in het middelpunt van de aandacht plaatst. Naast haar lange traditie in de ziekenhuiswereld kan zij steunen op de bekwaamheid en ervaring van meer dan 1400 zorgprofessionals en bijna 300 hooggespecialiseerde artsen. De Kliniek Sint-Jan is een plaatselijk ziekenhuis dat openstaat voor iedereen en aan elke patiënt gepersonaliseerde kwaliteitszorg aanbiedt, met eerbied voor de culturele, filosofische en godsdienstige diversiteit. Door haar lokalisatie in het centrum van Brussel wil ze tevens een betrouwbare en onmisbare partner in het leven van de hoofdstad zijn.