Programma TADA : bezoek van de Kliniek

19/11/2016
  • Nieuws
Op 19 november ontving de Kliniek Sint-Jan verschillende kinderen die het educatieve programma “TADA-Toekomst ATELIER de l’Avenir” volgen. Deze Brusselse VZW biedt bijkomend onderricht aan kinderen uit achtergestelde buurten van Sint-Joost, Molenbeek en Anderlecht. 
 
Deze praktische workshops vergemakkelijken de ontmoeting met beroepskrachten die zich met veel passie inzetten voor hun werk en afkomstig zijn uit verschillende sectoren van de arbeidsmarkt zodat deze kinderen een kans krijgen om de wereld te ontdekken en zich te ontplooien.
 
De dokters Ballesta-Ferrer, Stroobants, de Crombrugghe en verschillende leden van het verpleegkundig personeel hebben op die dag een twintigtal kinderen begeleid.     
 
Na een algemene voorstelling van de kliniek volgden de kinderen een aantal praktische workshops: 
  • Ze ontdekten samen met Dr. Ballesta-Ferrer de werking van het operatiekwartier.
  • Dr. Stroobants stelde tijdens een workshop over “Voeding” de methodes voor die kunnen worden gebruikt om patiënten met voedingsproblemen te behandelen.
  • Dr. de Crombrugghe leidde op haar beurt een workshop over “Pediatrie” waarbij de kinderen hebben kunnen ontdekken hoe een pediater werkt, wat de technische aspecten zijn en hoe de patiënt daarbij wordt gerustgesteld. Vaccinaties werden eveneens besproken tijdens deze workshop.
De kinderen hebben blijk gegeven van veel interesse en enthousiasme tijdens de verschillende workshops die werden georganiseerd. 
 
Met dank aan de dokters Ballesta-Ferrer, Stroobants, de Crombrugghe en de verpleegkundigen Mevr. Madeleine Ndongo en Mevr. Marjorie Gehot voor hun beschikbaarheid en inzet op deze dag!