Persbericht: De financiële situatie van Kliniek Sint-Jan is gezond

04/04/2020
  • Nieuws

In deze moeilijke periode voor de sector van de gezondheidszorg, helpt de Stichting Sint-Jan de Kliniek Sint-Jan giften in te zamelen om de zorg voor slachtoffers van de Covid-19 pandemie te verbeteren.

Het persbericht, dat door de Stichting werd verzonden en door verschillende media werd opgepikt, heeft ten onrechte kunnen doen geloven dat de Kliniek Sint-Jan in een moeilijke financiële situatie is. We willen vooral het personeel en de patiënten geruststellen dat, ook al zijn giften meer dan welkom tijdens deze crisis, we over voldoende thesaurie beschikken om de goede werking van de kliniek Sint-Jan te waarborgen.

Ondanks de crisis is de financiële situatie van de kliniek goed. Met op eind 2019, 98 miljoen euro aan eigen vermogen, een schuld van slechts 25 miljoen euro en een kaspositie van 21,5 miljoen euro, is de Kliniek Sint-Jan gewapend tegen de uitdagingen van deze crisis.

Deze sterke positie wordt bevestigd door de jaarlijkse Belfius-studie over de ziekenhuissector in België. In de classificatie van de Belgische algemene ziekenhuizen, staat Kliniek Sint-Jan immers op de 16e plaats van de 91 ziekenhuizen.

“Ik wil onze artsen en medewerkers bedanken voor hun inzet en toewijding tijdens deze pandemie die ons vandaag treft. Het is belangrijk voor ons personeel en voor onze patiënten om te weten dat onze financiële situatie gezond is”, zegt Hadewig De Corte, gedelegeerd bestuurder van de Kliniek Sint-Jan.

"We staan natuurlijk voor een grote uitdaging wat betreft de volksgezondheid", benadrukt Hadewig De Corte. "Om hiertegen aan te gaan, om de situatie waarin we ons bevinden te verbeteren en om ons in staat te stellen meer en sneller te investeren, heeft de Stichting Sint-Jan de vrijgevigheid van allen aangesproken", voegt Hadewig De Corte toe. De Stichting staat een aftrek van giften toe voor bedrijven en vanaf € 40 voor individuen. De giften zullen overgemaakt worden aan de Kliniek Sint-Jan.


Voor meer informatie, contacteer:

Anne-Sophie Deffense
Directeur Communicatie
Kliniek Sint-Jan
Kruidtuinlaan 32
1000 Brussel
GSM: +32 (0)497 593 802
E-mail: asdeffense@klstjan.be