Opening van nieuwe spoed op 10 maart!

09/03/2016
 • Nieuws

Op 10 maart, zullen onze nieuwe spoed officieel open!

Deze nieuwe spoed is moderner, beschikt over een ruimte die drie keer zo groot is als voorheen, een verdubbelde opnamecapaciteit alsook nieuwe en moderne apparatuur. Het patiëntentraject werd helemaal opnieuw uitgedacht zodat de patiënten in het grootste comfort worden onthaald en beschikken over een optimale kwaliteit van zorgen. In de nieuwe spoed van de Kliniek Sint-Jan is alles vernieuwd en werd alles opnieuw uitgedacht met het oog op een groter comfort, een grotere efficiëntie en moderniteit met namelijk de volgende aspecten :

 • De dienst werd volledig ontworpen om een zogenaamde « dynamische behandeling » van de patiënt te kunnen bieden: de patiënt volgt een diagnoseparcours van bij zijn aankomst waarbij hij in één van de drie zalen wordt onthaald.  De oriëntatiezaal lijkt op een ruimte voor medische raadplegingen. Deze eerste fase heeft als voornaamste functie de prioriteit te bepalen voor de behandeling van elke patiënt. De verpleegkundige zal een eerste diagnose stellen en zal de patiënt in functie van de pathologie en de ernst van zijn geval onderbrengen in een specifieke ruimte waar hij of zij zal worden verzorgd.
   
 • Een groter aantal kamers die ruimer zijn en over daglicht beschikken zijn ook nu voorzien.
   
 • Bovendien doet een nieuwe pediatrische ruimte haar intrede. Meer dan één patient op tien patiënten die opgenomen worden in de spoed is een kind. Daarom werd deze ruimte in gebruik genomen, met spelletjes en een aangepast decor, en de kinderen worden afgeschermd om hen niet bloot te stellen aan de pathologieën van de volwassenen.
   
 • De nieuwe spoedgevallen bevinden zich momenteel op hetzelfde niveau als de dienst intensieve zorgen en het operatiekwartier, wat een aanzienlijk  voordeel inhoudt ; er moet voortaan niet meer van verdieping gewisseld worden om een onstabiele patiënt of een patiënt in vitale nood over te brengen.
   
 • Wat de uitrustingen betreft, heeft de Kliniek Sint-Jan tevens alle bestaande uitrustingen vervangen door nieuwere en modernere: nieuwe bedden, karren, medische hulpmiddelen, schermen, enz. Zo beschikt de dienst vandaag bijvoorbeeld over “computers on wheels”, computers op wieltjes die het personeel toelaten om de resultaten van de onderzoeken rechtstreeks aan de patient te tonen.

Praktische info:

 • Toegang tot de spoedgevallen is enkel mogelijk via de Broekstraat 114 (zie plan).
   
 • De toegangshelling is uitsluitend voorzien voor de doorgang van de ziekenwagens en de voetgangers.
 • Het telefoonnummer van onze spoedgevallen blijft ongewijzigd: 02 221 91 00