Kliniek Sint-Jan bouwt nieuwe polikliniek met focus op patiëntenervaring

10/05/2021
  • Nieuws

Ambitieus investeringsprogramma maakt van Kliniek Sint-Jan het referentieziekenhuis in het hart van Brussel 

 

Brussel, 10 mei 2021 – In de lente van 2022 opent Kliniek Sint-Jan een nieuwe polikliniek op zijn site Kruidtuin. Het project is onderdeel van het strategische investeringsprogramma van het ziekenhuis. Tegen 2024 wil Kliniek Sint-Jan opnieuw hét referentieziekenhuis zijn in het hart van Brussel, met als troeven een excellente patiëntenervaring, gespecialiseerde klinieken en moderne, kwalitatieve zorg.  

 

Met het strategische investeringsprogramma SJ2024 waait er een nieuwe wind bij Kliniek Sint-Jan. Ook tijdens de COVID-19 crisis is voortgewerkt aan de plannen. “De pandemie heeft een aantal van onze projecten versneld. We zetten het afgelopen jaar meer  dan ooit in op onze teams, op de professionalisering van onze processen en op technologische vernieuwing – zowel medisch als op vlak van IT. Al deze initiatieven komen de patiënten ten goede”, zegt Hadewig De Corte, CEO van Kliniek Sint-Jan. 

 

Ook de vernieuwing van de gebouwen van het ziekenhuis past in het programma SJ2024. De komende drie jaar worden deze grondig aangepast om de medische activiteit én de patiëntenervaring te ondersteunen. De werken vinden plaats op de 3 sites van Kliniek Sint-Jan: aan de Kruidtuin, waar de hoofdzetel gevestigd is, aan de Middaglijn en de Leopold I-site in Jette.  

 

Moderne polikliniek 

De meest zichtbare vernieuwing in het komende jaar is de bouw van een gloednieuwe polikliniek aan de Kruidtuin, waar vanaf de lente van 2022 meer dan 2.000 consultaties per dag zullen plaatsvinden. Bedoeling is de polikliniek zo toegankelijk mogelijk te maken voor de bewoners, pendelaars en bezoekers van de stad Brussel. Het ziekenhuis krijgt een extra ingang in de Asstraat met een rechtstreekse toegang tot de polikliniek en een nieuwe mobiliteitszone met onder andere een Kiss & Ride strook. In het gebouw komt ook een nieuw restaurant voor patiënten, bezoekers en de medewerkers van de kliniek.  

 

Uitbreiding en opfrissing 

Voorts zal Kliniek Sint-Jan zorgeenheden op de drie sites opfrissen en het aantal diensten uitbreiden. Zo wordt de werking van de dienst Radiologie geoptimaliseerd, komt er een nieuwe geriatrische dienst aan de Kruidtuin en ook op de andere sites worden tal van renovaties uitgevoerd. Op de site Kruidtuin worden alle zorgen voor moeders, baby’s en kinderen samengebracht op één verdieping. Er komt een nieuw verloskwartier, een vernieuwde neonatologie en de materniteit wordt uitgebreid. 

 

“Kliniek Sint-Jan heeft een rijke historiek van meer dan 800 jaar, waarin innovatie altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. De komende drie jaar investeren we fors in de uitbreiding van onze dienstverlening. Onze investeringen in de nieuwe polikliniek, investeringen in medische technologie en de verdere uitbouw van onze gespecialiseerde klinieken maken daar integraal deel van uit.” 

 

“Met ons strategisch plan bevestigen we onze positie als een modern en dynamisch ziekenhuis, dat toegankelijk is en blijft voor iedereen die in Brussel vertoeft”, stelt Hadewig De Corte, CEO van Kliniek Sint-Jan. “Patiëntenervaring staat centraal in onze plannen. Voor ons gaat het altijd om meer dan een ziekte of een kwaal. Elke patiënt is een persoon, met een verhaal, een context. Daar houden we meer dan ooit rekening mee.” 

 

Hechte band met Brussel in de kijker 

Om de sterke band met Brussel nog extra in de kijker te zetten schrijft Kliniek Sint-Jan binnenkort een wedstrijd uit voor kunstscholen en kunstenaars in Brussel. Die mogen een ontwerp indien voor een monumentale muurschildering aan de nieuwe ingang van de kliniek in de Asstraat.