Kliniek Sint-Jan blijft patiënten na Covid-behandeling digitaal opvolgen

Téléphone
15/04/2020
  • Nieuws

Kliniek Sint-Jan in Brussel maakt als eerste ziekenhuis in ons land gebruik van MoveUp, een app op smartphone of tablet om Covid-19 patiënten te blijven opvolgen eens ze naar huis mogen gaan.

Patiënten die het ziekenhuis mogen verlaten na een behandeling voor het Covid-19- virus kunnen, als ze het wensen, verder contact onderhouden met de artsen in de Kliniek.

Bij hun ontslag worden de patiënten begeleid om zich in de app te registreren. Met behulp van een dagelijkse vragenlijst volgens de artsen de patiënt op.  Ze kunnen eveneens rechtstreeks vragen stellen aan de artsen via een chatbox.
Bij de Kliniek Sint-Jan staan er een 15-tal artsen paraat om 7 dagen op 7, tussen 8u en 20u, de gegevens van de patiënten te screenen en hun eventuele vragen te beantwoorden.

De artsen behouden een duidelijk overzicht van de toestand van elke patiënt op basis van enkele parameters die de patiënt zelf invult: ademhalingsfrequentie, lichaamstemperatuur, bloeddruk, … Zo kunnen ze de evolutie van de genezing van nabij opvolgen en sneller ingrijpen wanneer ze toch alarmerende signalen opmerken in het verslag van de patiënt.

“Dit is geen verderzetting van de behandeling thuis. We willen opvolgen hoe onze patiënten de volgende dagen en weken doormaken na zo’n plotse ingrijpende ziekte als Covid-19. Doordat de patiënt de juiste parameters ingeeft en vooral goed naar zijn/haar eigen lichaam moet luisteren, kan de ziekenhuisarts de patiënt correct begeleiden.”, zegt hoofdarts dr. Kenneth Coenye.

Deze info wordt in het patiëntendossier opgenomen om te kunnen anticiperen mocht er zich in de toekomst een ander probleem voordoen bij deze patiënten.  

                                                                                __ EINDE__

Over de Kliniek Sint-Jan

Gelegen in het hart van Brussel en verankerd in het hart van de Brusselaars, is de Kliniek Sint-Jan een kliniek op mensenmaat (548 bedden) die haar patiënten in het middelpunt van de aandacht plaatst. Naast haar lange traditie in de ziekenhuiswereld kan zij steunen op de bekwaamheid en ervaring van meer dan 1400 zorgprofessionals en bijna 300 hooggespecialiseerde artsen.
De Kliniek Sint-Jan is een plaatselijk ziekenhuis dat openstaat voor iedereen en aan elke patiënt gepersonaliseerde kwaliteitszorg aanbiedt, met eerbied voor de culturele, filosofische en godsdienstige diversiteit. Door haar lokalisatie in het centrum van Brussel wil ze tevens een betrouwbare en onmisbare partner in het leven van de hoofdstad zijn.

Voor meer informatie, contacteer:

Anne-Sophie Deffense
Directeur Communicatie
Kliniek Sint-Jan
Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel
GSM: +32 (0)497 593 802
E-mail: asdeffense@klstjan.be
Website: www.klstjan.be