H.uni: het ziekenhuisnetwerk dat toegang geeft tot meer

H.uni: het ziekenhuisnetwerk dat toegang geeft tot meer
21/04/2021
  • Actualité

Kliniek Sint-Jan, Cliniques universitaires Saint-Luc, Europa Ziekenhuizen en Clinique Saint-Pierre (Ottignies) vormen sinds 2019 een ziekenhuisnetwerk. Dit samenwerkingsverband heeft nu een naam: H.uni.

Membre du réseau Huni - Lid van het Netwerk Huni

Opgericht in 2019, verenigt het netwerk de 4 ziekenhuizen in een sterk samenwerkingsproject. Met 7 ziekenhuissites, 7 poliklinieken en meer dan 12.000 gezondheidsprofessionals, onder wie 2.000 artsen, biedt het netwerk H.uni een volledig zorgaanbod aan in Brussel, Waals-Brabant en delen van Vlaams-Brabant.

De belangrijkste missie van het netwerk is de krachten van de complementaire partners te bundelen zodat alle patiënten een beroep kunnen doen op een ruimer aanbod van kwalitatieve zorg. De toonaangevende ziekenhuizen, waaronder een universitair ziekenhuis, versterken hun samenwerking onder meer op het gebied van medische dienstverlening, onderzoek en opleiding.

« De naam H.uni geeft voor ons weer waar dit ziekenhuisnetwerk voor staat. De H is niet alleen het internationale symbool voor ziekenhuizen maar vullen we ook in als Humaan. Als netwerk stellen wij mensen centraal: onze patiënten, hun omgeving, onze medewerkers en artsen. Uni staat voor unie, voor universitair, voor uniek... Deze elementen vind je ook terug in onze waarden, die worden gedeeld door onze ziekenhuizen: uitmuntendheid, hartelijkheid en complementariteit. Ons netwerk verenigt en biedt toegang tot meer. En meer is beter... », zeggen Hadewig De Corte, Peter Fontaine, Renaud Mazy, en Philippe Pierre, de CEO’s van de 4 ziekenhuizen van H.uni. 

De rol van H.uni? Verenigen en ondersteunen  

Het netwerk H.uni is dus geen nieuw ziekenhuis en behandelt geen patiënten. Daar zorgen Clinique Saint-Pierre, Kliniek Sint-Jan, Cliniques universitaires Saint-Luc en Europa Ziekenhuizen voor. Wat doet het netwerk dan wel? Het ondersteunt en maakt de ziekenhuizen nog sterker, efficiënter en performanter. Zowel medisch, strategisch als financieel, maakt het netwerk H.uni het mogelijk om de expertise, krachten en competenties van de partners te bundelen en zo nog betere zorg te kunnen bieden aan nog meer mensen.

H.uni in cijfers  

  • 2.700 bedden
  • Zorg voor meer dan 9.000 patiënten per dag
  • 7 ziekenhuissites en 7 poliklinieken in Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant
  • Meer dan 12.000 zorgprofessionals, onder wie 2.000 artsen

Meer info over het netwerk H.uni vindt u op www.huni.be.