Helix verwelkomt u in maart!

14/03/2017 tot 23/03/2017
  • Evenement

Helix, psychiatrisch daghospitaal van onze  Kliniek, organiseert twee evenementen in de loop van de maand maart.

a) Filmvoorstelling « Les voix de ma sœur »: op dinsdag 14 maart

Vertrekkende vanuit de film « Les voix de ma sœur » stelt team Helix, het psychiatrische daghospitaal van Kliniek Sint-Jan, een discussieavond vooromtrent psychisch lijden. Deze avond staat open voor iedereen. « Les voix de ma sœur » is het portret en de getuigenis van Irene die al 20 jaar aan schizofrenie lijdt. De film vormt een dagboek met veel stemmen:

  • de stem van een patiënt,die haar aandoening helder en scherpzinnig beschrijft;
  • de stem van haar familie, die worstelt met schuldgevoels en ontkenning;
  • de stem van de zorgverleners van het St-Anne ziekenhuis te Parijs.

De filmvertoning wordt gevolgd door een discussieavondrond schizofrenie in aanwezigheid van het zorgteam van Helix en van Dr.Dal en Dr. Hebborn, psychiaters van onze Kliniek. Dit gratis evenement is toegankelijk voor iedereen en vindt plaats op dinsdag 14 maart om 18.30 uur in Point Culture, Koningsstraat 145 te 1000 Brussel. De inschrijving is niettemin verplicht via het volgende mailadres: inelis@klstjan.be

Meer info? Klik  op de link PDF-pictogramprojection_voix_de_ma_soeur  (enkel in Franstalige versie) of contacteer het nummer 02 225 92 53.

b) Artiestenparcours: op donderdag 23 maart

Het « Artiestenparcours » heeft als doel het aanbod van therapeutische workshops te ontdekken en de artistieke creaties van de patiënten in de verf te zetten. Deze « opendeurdag » van het psychiatrisch daghospitaal laat eveneens toe kennis te maken met  de gang van zaken in het daghospitaal en de verschillende leden van Helix te ontmoeten. Dit evenement gaat door op donderdag 23 maart van 14u tot 19u in het psychiatrisch daghospitaal (Middaglijnstraat 100 te 1210 Sint-Joost-Ten-Noode, op de 7de verdieping).

Meer info? Klik op de link PDF-pictogramparcoursdartistes2017nl.pdf of contacteer het nummer 02 225 92 51.