Eerste vaccinaties 5- tot 11-jarigen in Pacheco Center

22/12/2021
  • Nieuws

In het Pacheco Vaccination Center is vandaag gestart met de vaccinatiecampagne voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. DeInterministeriële Conferentie Volksgezondheid gaf hiervoor groen licht op 20 december.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) start kleinschalig met het vaccineren van 5- tot 11-jarigen in het Pacheco Center als een test voor de grootschalige campagne vanaf 10 januari 2022. Dankzij de vaccinatie zullen kinderen beter beschermd zijn tegen het virus en dragen ze bij tot de bescherming van kwetsbare mensen uit hun omgeving. De vaccinatie van kinderen gebeurt enkel op afspraak via het platform Bru-Vax of via het callcenter (02/214.19.19).

Om de kinderen zoveel mogelijk op hun gemak te stellen, worden ze opgevangen in speciaal voor hen ingerichte ruimtes. Daarvoor werd samengewerkt met de uitgeverij van De Smurfen. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar kunnen gevaccineerd worden tijdens de normale openingsuren van het centrum, van 9.30 tot 17.30 uur. Een medisch team is ter plaatse aanwezig om alle vragen van de kinderen en hun ouders te beantwoorden. Het vaccin is een pediatrische versie van het Pfizervaccin en wordt toegediend in twee dosissen, met een tijdsinterval van 21 dagen. Dit vaccin werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau.
Meer informatie over de vaccinatie van kinderen is beschikbaar op de website coronavirus.brussels