Eenheid moeder-kind: uitreiking van het «Baby Friendly Hospital Initiative» certificaat

18/11/2016
  • Nieuws
Woensdag 16 november laatsleden reikte de FOD Volksgezondheid het «Baby Friendly Hospital Initiative» (BFHI) certificaat uit aan de dienst materniteit van de Kliniek Sint-Jan.
 
Het project is een initiatief van de World Health Organization en heeft tot doel het beste te waarborgen op het vlak van gezondheid en welzijn, zowel voor de moeder als voor het kind en aldus bij te dragen tot het terugdringen van de kindersterfte in de wereld. In België ging het actieplan een tiental jaar geleden van start met als doel de kraamklinieken aan te moedigen aanstaande ouders te voorzien van de beste informatie op het gebied van voeding en gezondheid.
 
Sinds 2008 verkreeg de materniteit van de Kliniek Sint-Jan het BFHI-label na naleving van een reeks praktische regels betreffende borstvoeding en het correct informeren van toekomstige ouders. Dit kwaliteitslabel, dat dit jaar werd vernieuwd, beloont de inspanningen van de materniteit, die aan elke pasgeborene vanaf zijn geboorte de beste kansen biedt om borstvoeding te doen slagen.
 
De Kliniek Sint-Jan is dan ook een van de zeven Belgische ziekenhuizen die voor de tweede maal op rij dit label toegekend kreeg. Deze erkenning is dus de kroon op de gestage inspanning en betrokkenheid van alle ziekenhuisactoren (vroedvrouwen, gynaecologen, kinderartsen en andere leden van het verzorgend personeel) rond een verenigend kwaliteitsvol project ten gunste van de moeders en hun pasgeborenen. Dit project maakt ook deel uit van het nieuwe door onze overheid gekozen gezondheidsbeleid met betrekking tot de opvang van moeder en kind.