Dag tegen Kanker : de Kliniek Sint-Jan doet mee!

20/10/2016
  • Evenement
Op donderdag 20 oktober neemt de Kliniek Sint-Jan deel aan de Dag tegen Kanker georganiseerd door «Kom op tegen Kanker». De Dag tegen Kanker is in de eerste plaats een sensibiliseringsdag waarop iedereen zijn solidariteit kan betuigen door het gele lintje te dragen.

Tijdens deze dag worden in de Kliniek Sint-Jan ook verschillende workshops geboden aan mensen met kanker en hun naasten. Activiteiten die de patiënten toelaten in hun dagelijks leven beter om te gaan met hun ziekte (kunsttherapie, workshop over make up en huidverzorging, massage en wellness).

Dit jaar zal ook een infosessie over de begeleiding van de patiënt door de acupunctuur in het kader van de oncologische behandeling worden gegeven door Dr. Claire Boland, arts-acupuncturist van de Kliniek Sint-Jan. Voor kankerpatiënten is acupunctuur namelijk bijzonder geschikt om de bijwerkingen van sommige oncologische behandelingen te verminderen.
 

Hierbij vindt u het volledige programma van de dag tegen kanker. Voor meer informatie of om in te schrijven voor een of meerdere workshops, gelieve contact op te nemen met Inge De Craen (Tel. 02/221 95 08, e-mail: idecraen@klstjan.be)