Aspirex® : Nieuwe techniek om een veneuze trombose te behandelen

aspirex thrombose veineuse
22/06/2022
  • Nieuws

aspirex thromboses veineusesKliniek Sint-Jan gebruikt als eerste in Brussel een nieuwe techniek om een veneuze trombose te behandelen. Met Aspirex® kunnen bloedklonters in de dieper gelegen aders in het bekken en de onderste ledematen perfect verwijderd worden.

De dienst vaatheelkunde van Kliniek Sint-Jan heeft een nieuwe methode in gebruik genomen om patiënten met klonters in de aders te behandelen. Het gaat om Aspirex®, een techniek om bloedklonters heel nauwkeurig op te zuigen. Als een bloedklonter zich in een dieper gelegen grote ader bevindt (een diepveneuze trombose) moet die weggehaald worden om mogelijke schade aan het hart, de hersenen of de longen te voorkomen.

In Kliniek Sint-Jan werd onlangs een patiënt met zo’n diepveneuze trombose behandeld met de Aspirex®-techniek. Het was de eerste keer dat een Brussels ziekenhuis gebruikmaakte van die  methode. De bloedklonter werd opgezogen en nadien werd er een stent geplaatst. Bij een veneuze trombolyse moeten bloedklonters verdund worden via medicatie, wat met de nieuwe techniek niet meer nodig is. Daardoor neemt het risico op bloedingen af en moeten patiënten niet meer op intensieve zorgen verblijven.

Voor meer informatie of een afspraak kan je terecht bij dr. Lisanne Geens, dr. Amna Abdelgabar en dr. Philippe Brion van de dienst vaatheelkunde (02/221.99.20).