Artiestenparcours op vrijdag 16/03: deelname van Helix

16/03/2018
  • Evenement
Helix, het psychiatrisch daghospitaal van onze Kliniek (site Middaglijn), organiseert een opendeurdag op vrijdag 16 maart van 14.00u tot 19.00u.
Deze opendeurdag vindt plaats in het kader van het « Artiestenparcours » ingericht door het overlegplatform voor geestelijke gezondheid van het Gewest Brussel-Hoofdstad.
 
Dit event heeft als doel de artistieke creaties die in het daghospitaal worden gemaakt in de kijker te zetten en het werk in de verschillende therapeutische workshops voor te stellen. 

Dit «Artiestenparcours» biedt de dienst Helix tevens de mogelijkheid om zijn werking aan een divers publiek voor te stellen. 
Vergeten we niet dat Helix zich richt tot alle personen die psychisch lijden ondervinden en een dagtherapie kunnen volgen, in groep. Het therapeutische werk is gebaseerd op workshops in groep, waarbij diverse media evenals mondelinge expressie worden gebruikt. Via al deze technieken wil men werken aan de relatie met anderen en de wereld, maar ook zelfexpressie aanmoedigen en zelfkennis opbouwen. Er worden een vijftigtal patiënten onthaald, waarvan er dagelijks ongeveer twintig langskomen.

Voor meer informatie over dit event kunt u op PDF-pictogramdeze link klikken.