« Artiestenparcours »

25/03/2016
  • Nieuws

Helix, het psychiatrisch daghospitaal van onze kliniek, zal op vrijdag 25 maart van 14.00 tot 19.00 u. deelnemen aan de 10de editie van het « Artiestenparcours ».

Dit initiatief werd in 2007 gelanceerd door het overlegplatform voor geestelijke gezondheid en met de steun van de FOD Volkgezondheid ter gelegenheid van de Werelddag voor geestelijke gezondheid.

Het « artiestenparcours » heeft als doelstelling om de artistieke creaties die in het daghospitaal worden gemaakt in de schijnwerpers te zetten en ook het werk uit verschillende therapeutische ateliers voor te stellen. Dit « artiestenparcours » biedt aan Helix eveneens de mogelijkheid om zijn werking voor te stellen aan een divers publiek.

Laten we niet vergeten dat Helix zich richt tot alle personen die psychisch lijden ondervinden en een dagtherapie kunnen volgen, in groep. Het therapeutisch werk is gebaseerd op workshops in groep waarbij diverse media worden gebruikt, en ook mondelinge expressie. Via al deze technieken wil men werken aan de relatie met anderen en de wereld, maar ook zelfexpressie aanmoedigen en zelfkennis opbouwen. Er wordt een vijftigtal patiënten onthaald waarvan er dagelijks ongeveer twintig langskomen.