De helden van vandaag

Late winter 2020. Stilte voor de storm. Kliniek Sint-Jan in Brussel bereidt zich voor op het onbekende. We weten dat COVID-19 komt, maar verder weten we weinig. Vroege lente 2020. Het land valt stil. De zorg komt in een stroomversnelling. Dag na dag hertekent de realiteit zich. Dag na dag ook wandelt Hadewig De Corte, ceo van Kliniek Sint-Jan, van thuis naar het ziekenhuis en weer terug. Samen met het team van Kliniek Sint-Jan strijdt ze tegen die ene vijand. Hadewig beslist haar ervaringen te delen op www.hadewig.be. Met focus op de feiten, maar vooral met oog voor verbinding en voor wie en wat haar raakt. Zo wordt haar verhaal een houvast in tijden van twijfel, voor zichzelf en voor anderen. Voor toen en voor later. Want gaandeweg maakt de onrust van het onbekende plaats voor de uitdaging van de toekomst. Parallel met het verhaal van haar zus, staat kunstenares Katelijne De Corte in filosofische dagtekeningen stil bij haar gedachten en gevoelens. Of hoe woord en beeld elkaar versterken tot een uniek tijdsdocument, tot dit bijzondere boek.

De opbrengst van het boek gaat integraal naar projecten van de kliniek die bijdragen tot het mentale welzijn van patiënten en medewerkers. Een aspect dat in deze COVID-periode belangrijker is dan ooit.

Wenst u een of meer boeken te kopen? Vul het onderstaande formulier in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Een exemplaar kost 20 euro.

Elk gebaar telt. Uw attenties, klein of groot, en uw blijken van solidariteit doen deugd en geven ons energie. Bedankt!